Чуднівська зима результати

05 лютого 2017 року в м.Чуднів пройшли відкриті турніри «Чуднівська зима 2017», присвячені пам’яті Михайла Федоровича Сачука. Світлу пам’ять дідуся президента ФШЖО на відкритті було вшановано хвилиною мовчання.
Змагання пройшли за ініціативи та підтримки президента Федерації шахів Житомирської області, Сачука Артема Миколайовича та з допомогою міського голови м.Чуднів, Розводовського Івана Йосиповича. Щира вдячність організаторам від учасників.

На відкритті змагань гості вітали учасників, бажали успіхів у спортивній боротьбі, а також мирного неба над головою.img_1258
Завдяки серйозній підтримці Сачука А.М. та Розводовського І.Й. учасники змагань, окрім спортивної боротьби за призи, пригощались безкоштовним обідом у вигляді солодкого столу.
20170205_110701
В турнірі взяли участь 75 учасників з 4-х областей, 11 міст України – Вінницька (Вінниця), Київська (Київ, Вишневе, Ірпінь), Хмельницька (Хмельницький, Кам’янець-Подільський), Житомирська (Малин, Житомир, Ружин, Бердичів (смт Гришківці), Чуднів (села Вільшанка, Дубище, Іванопіль)).
Змагання проводились за швейцарською системою у 7 турів. Контроль часу: 15 хвилин + 5 сек/хід кожному учаснику до завершення партії. Паралельно проходили три турніри.
OPEN-турнір
ra3p48jqyrc
Участь взяли 15 шахістів, серед яких гросмейстер, бронзовий призер Чемпіонату Європи з рапіду у Мінську 2015 року Вадим Разін. Даний турнір став першим в історії шахів Чуднова, який відвідав учасник з найвищим шаховим титулом.
Саме гість з Хмельницька здобув більш ніж впевнену перемогу, вигравши всі до однієї партії. В окремих партіях суперники боролись на рівних з гросмейстером, проте на такому високому рівні для перемоги використовуються всі шанси. В одній з партій чемпіона турніру гра звелась до рівного коневого ендшпілю, проте суперник почав помилятись через недостачу часу і програв фактично на рівному місці.
Срібна медаль в студента з м.Київ Максима Казакова, 5 очок із 7.

vqtm-0chefg

Бронза у Трохимишина Сергія (Житомир), 4.5 очки із 7 і найвищі додаткові показники.

sh_04_2015-287

Турнірна таблиця

%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%bd

Дитячий турнір (до 16 років)
9_10_16-135
В турнірі зіграли 24 учасники.
Не було рівних чемпіону Гран-Прі 2016 року Осадчуку Дмитру, котрий виграв даний турнір зі 100% результатом.chess-013
Срібна медаль у екс-чемпіона України до 8 років Довгалюка Олександра (Кам’янець-Подільський), 6 очок із 7. Результат дуже високий, з огляду на те, що шахісту лише 9 років!
9_10_16-103
Бронза у Явдосюк Серафими (Хмельницький), 5 очок із 7. Приємно коли в шахових турнірах зявляються нові дівчата, котрим по силах обходити кращих юнаків.
Турнірна таблиця

%d0%b4%d1%96%d1%82%d0%b8-%d0%b4%d0%be-16

Дитячий турнір початківців
20170205_123324
Даний турнір був найбільш масовим – 36 юних шахістів визначали між собою кращого. Окрема подяка за суддівство на громадських засадах тренерам з Києва.
На жаль в даному турнірі судді не могли утримати дисципліну.
Андрій Штукун (тренер м.Чуднів): «Турнір початківців було проведено за побажаннями багатьох батьків. Очевидно, що коли організатори бажають отримати більшу масовість, то такий формат можна рекомендувати. Як тренер маю чітко відмітити головну мету таких змагань – закріплення правил гри та виховання турнірної дисципліни в дітей, котрі в шахах роблять лише перші кроки. В зв’язку з вищезазначеним, немає нічого страшного, коли суддя поставить програш учаснику за те, що він після двох попереджень все-рівно продовжує розмовляти. А «особливо активних» потрібно виганяти з турніру. Діти дуже добре відчувають ті рамки в які їх ставлять, а якщо рамок немає, тоді поводять себе так як подобає дітям. Проте подібна поведінка не підходить під атмосферу шахового турніру. На заняттях під час турніру після двох програшів за розмови всі інші діти поводять себе тихо, оскільки знають, що за розмови буде автоматична поразка.
20170205_123426
На жаль немає фотографій призерів, тому відмітимо результати турнірною таблицею:

%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b0%d1%82%d0%ba%d1%96%d0%b2%d1%86%d1%96

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

На церемонії нагородження всі учасники отримали грамоти, медалі, призи від президента Федерації шахів Житомирської області Артема Миколайовича Сачука.
Щира подяка людям, котрі надали фото змагань.
До зустрічей у нових шахових змаганнях Житомирщини.

Оставить комментарий

ФШЖО
найближчі турніри
Рубрики сайта
Интересные новости
Твіттер